Enkel motorcykelservice du gör själv.

En motorcykel behöver liksom alla andra fordon olika slags service för att fungera bra. Lär dig hur du gör en enkel motorcykelservice själv och spara in de kronorna det hade kostat att leja bort jobbet. Dessutom är det alltid roligt att kunna sköta om sin egen hoj.

Till att börja med behöver du ha verktyg för ändamålet. Först och främst behövs en vanlig uppsättning av skruvmejslar, insexnycklar, hylsnyckelsats, blocknycklar etcetera och en momentnyckel kan vara bra att ha. Se till att storlekarna på hylsor och så vidare stämmer med vad som behövs till just din motorcykel. Ett servicestöd kan vara smart att införskaffa, i synnerhet om din motorcykel inte har centralstöd.

Se till att cykeln är ren och fräsch. Den håller bättre och det kommer bli lättare och trevligare att genomföra servicearbetet. På http://www.mekster.se hittar du produkter för att enkelt och effektivt rengöra motorcykeln, exempelvis schamposvampar, sämskskinn, sprutor för olika medel, avfettningsprodukter och så vidare. När du har tvättat rent fordonet och sett till att du är utrustad med de verktyg du behöver så det dags för servicen. Den här guiden ger många värdefulla tips och instruktioner till hur du på bästa sätt tar hand om din motorcykel.

Du behöver regelbundet kontrollera oljan i motorn och ibland genomföra olje- och filterbyte. Kylvätskenivån behöver kontrolleras likaså med jämna mellanrum och tändstift ska bytas. Andra delar att kontrollera eller genomföra åtgärder på är förgasare, luftfilter, bromsar och bromsskivor. Det är viktigt att du kollar över drivpaketet och rengör samt smörjer in kedjan, helst när den är varm. Det är bättre att smörja ofta och lite. Tänk på att torka bort överflödet efter att den stått en stund. På däcken kontrollerar du lufttryck och slitage. Byt däck vid behov. Andra faktorer som påverkar säkerheten är ramen, lampor och annan el samt att det inte förekommer något läckage.