Spela på de största motorcykeltävlingarna

Motorcykelsport är verkligen snabbt och adrenalinfyllt. Dessa inslag gör motorcykelsporten perfekt att satsa pengar på om du tycker om spänning. Det finns många olika mästerskap och sporter att välja mellan vilket gör att du lätt kan hitta en som passar just dig.

MotoGP

MotoGP beskrivs ofta som motorcykelsportens motsvarighet till bilsportens Formel 1 och är den högst rankade serien inom roadracing.

Det är inte särskilt konstigt att den jämförelsen görs då motorcyklarna flyger fram över banan i oerhörda hastigheter. Om du är ett F1-fan kommer du garanterat att tycka om MotoGP. I MotoGP samlas också världens bästa förare vilket alltid resulterar i ett intressant event.

Vanligtvis skiljer det mindre än två sekunder per varv genom startfältet. Den som ligger i täten tar emot luftmotståndet och konkurrenterna som ligger bakom gynnas av ”suget” som skapas. Eftersom motorcyklarna är väldigt smala kan flera stycken ligga i bredd, men förarna är för det mesta väldigt disciplinerade och kan köra på små ytor utan att krocka.

I de flesta sporter finns det ju också en riktig stjärna och är även fallet i MotoGP. Spanjoren Marc Márquez har nämligen varit överlägsen hittills under säsongen. Han har vunnit säsongens alla fem MotoGP-tävlingar vilket är oerhört imponerande. Om du funderar på att spela om pengar kommer du att märka att oddsen på Marquez är väldigt låga. Vem du ska satsa på beror helt enkelt på om du tycker om säkra eller stora potter. Det kan vara kul att satsa på en högoddsare men samtidigt kommer vinstchansen då att vara mycket mindre.

Speedway

Speedway är en motorsport som är väldigt annorlunda mot MotoGP. I Speedway tävlar de med speciella motorcyklar på en doserad rundbana. Underlaget består främst av grus och lera eller lerskiffer.

De tävlar i lag och i heat, ett lopp består av flera varv runt en bana. En match i Speedway körs mellan två lag med sju förare var. Tack vare att det rör sig om flera varv är det ofta svårt att säga vem som kommer vinna i slutändan. Oftast avgörs loppen efter hårda omkörningsdueller i de svåra kurvorna. Speedway är en sport många tycker om att spela på, antingen i VM eller i Speedwayens Elitserie.

Motorcykelsporterna skiljer sig alla från varandra när det gäller många saker, vilket är en av anledningarna till att de blivit stora. Om du vill läsa på mer om motorcykelsport är kan du besöka SVEMOs hemsida. Vill du hellre veta mer om hur och vart man spelar på sporten är Tippat.se en bra sida som ger dig mycket information. Vi rekommenderar att man tar sig en titt på båda sidorna!